Društvo za boj proti raku Velenje
 
  Sreča se skriva v vsakem novem jutru.
  Je v nas samih, samo pustiti ji moramo, da lahko zaživi.
     
 
21. 11. 2014
Ogrejmo si dušo in telo...
 
v Termah Dolenjske Toplice 7- dnevni program za člane Društva za boj proti raku Velenje 1. 2. – 8. 2. 2015

 

 

 

 

Ogrejmo si dušo in telo... v Termah Dolenjske Toplice

7- dnevni program za člane Društva za boj proti raku Velenje

1. 2. – 8. 2. 2015

 

7- dnevni program vsebuje:

·                    sprejem in dobrodošlica ob prihodu,

·                    7 polpenzionov

·                    namestitev v Hotelu Vital****, Kristal**** ali Balnea**** superior,

·                    kopanje v termalnih bazenih v hotelu (36°C) in v Wellness centru Balnea (32°C),

·                    1x vstop v Oazo – center savn v Wellness centru Balnea

·                    petkovo in sobotno nočno kopanje v Wellness centru Balnea,

·                    uporabo kopalnega plašča,

·                    Skrb za zdravje: vsakodnevno hidrogimnastiko pod strokovnim vodstvom, aquafit vodene rekreativne pohode, nordijsko hojo, stretching, jogalates, jutranje sprehode z razteznimi in dihalnimi vajami,

·                    Čas za druženje in zabavo: svečana večerja, družabni večeri, glasbeni večeri v Kavarni…

 

7x polpenzion

Hotel Vital ****

297 EUR

Hotel Kristal ****

307 EUR

Hotel Balnea**** superior

368 EUR

Cena velja na osebo v dvoposteljni sobi in že vključujejo zgornjo mejo popustov, nanje ni možno uveljavljati dodatnih popustov. Cene veljajo za skupino min. 20 oseb. Doplačila: za turistično takso 1,01 EUR na dan na osebo, za polni penzion 8 EUR na dan, za enoposteljno sobo 5 EUR na dan.

 

Za skupino članic vašega društva bomo v času bivanja v Termah Dolenjske Toplice organizirali PROGRAM ZDRAVSTVENE VZGOJE:

·         2 x zdravstveno predavanje (zdravnika, fizioterapevta, medicinske sestre ali svetovalke za prehrano o zdravem načinu življenja),

·         1x kuharsko delavnico.

IN ŠE DARILO ZA VAŠE ČLANICE V ČASU BIVANJA:

·                    neomejen vstop v Oazo – center savn v Wellness centru Balnea

·                    1x delna masaža v Wellness centru Balnea (15 min)

 

Dodatne ugodnosti:

·                    brezplačen organiziran avtobusni prevoz (ob min. 20 oseb)

·                    možnost plačila na 3 obroke

 

 

PREDSTAVITEV TERM DOLENJSKE TOPLICE

 

Kratka zgodovina

 

Prva pisna omemba Dolenjskih Toplic nosi letnico 1228, ko je grof Henrik IV., mejni grof Istrski, podelil del svojega imetja v Toplicah cistercijanski opatiji Stična. Leta 1385 so prišle Dolenjske Toplice v šeststoletno posest grofov Auerspergov Turjaških.

 

Knez Ivan Vajkard I. Auersperg je v petdesetih letih 17. stoletja dal sezidati prvo kopališko stavbo in obzidal ter pokril enega izmed treh vrelcev termalne vode. V zgodovinski spomin Dolenjskih Toplic pa se je prav gotovo najgloblje vtisnil knez Henrik Jožef Janez Auersperg, ki je med leti 1767 in 1776 zgradil današnji Hotel Vital, ki je bil v tistem času gotovo najimenitnejša zdraviliška stavba na Kranjskem. Poslopje je bilo sezidano v toskanskem slogu in je imelo štiri etaže – klet s tremi pokritimi bazeni, pritličje ter dve nadstropji, v katerih je bilo 28 sob za goste. Ugledni ljubljanski zdravnik dr. Anton Kastelic je leta 1777 opravil prvo analizo termalne vode in jo objavil na Dunaju. Dolenjske Toplice so od takrat sodile med najbolj ugledna zdravilišča tedanje avstro-ogrske monarhije.

 

Knezi Auerspergi so zdravilišče večkrat v celoti prenovili, zadnjič v letu 1899, ko je bil dograjen sedanji Hotel Kristal. V letu 1922 so Auerspergi zdravilišče dokončno prodali svojemu tedanjemu najemniku, češkemu zdravniku dr. Konstantinu Konvalinki, ki je bil leta 1934 prisiljen prepustiti zdravilišče Kmetski posojilnici iz Ljubljane.

 

Najpomembnejšo prelomnico v povojnem obdobju pa predstavlja leto 1973, ko se je zdravilišče priključilo Tovarni zdravil Krka iz Novega mesta.

 

Že stoletja termalni izviri in slikovita narava privabljajo goste iz bližnje in daljne okolice. Dolgoletna tradicija zdraviliške dejavnosti in odlična wellness ponudba danes umeščata Terme Dolenjske Toplice med prepoznavne centre dobrega počutja za različne generacije.

 

 

In za konec še nekaj razlogov, ZAKAJ

na 7- dnevni program v Terme Dolenjske Toplice?

 

1.      Stoletja znana termalna voda koristi pri revmatičnih boleznih, poškodbah gibal, ginekoloških boleznih, nevroloških težavah. Dolenjske Toplice imajo priznane indikacije za zdravljenje s souporabo termalne vode za naslednje bolezni in stanja: revmatične bolezni gibalnega sistema, stanja po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu s funkcijsko prizadetostjo (kolki, kolena ipd.), stanja po operacijah na rodilih in dojkah in osteoporoza.

2.      Da se boste počutili varno: V Centru za medicinsko rehabilitacijo 24 ur na dan deluje zdravstvena služba. Za nujne primere je na voljo dežurna medicinska sestra, izven delovnega časa pa je v pripravljenosti tudi zdravnik.

3.      Možnost koriščenja napotnic ali delovnih nalogov v času bivanja (original napotnice je potrebno poslati v Terme Dolenjske Toplice vsaj 45-60 dni pred prihodom).

4.      Pester animacijski program in družabno dogajanje (zapisano v ponudbi)

5.      BREZPLAČEN PREVOZ V OBE SMERI

6.      Možnost plačila na več obrokov (na trajnik)

7.      Za razvajanje bomo poskrbeli v Wellness centru Balnea (masaže, nega obraza in telesa…)

 

Nazaj na novice